Kippe-noedelsoep


468 просмотровИнгредиенты

1 el
boter
mespunt
versgemalen zwarte peper
mespunt
knoflookpoeder
2
laurierbladen
4
kipfilets
2 blokjes
kippebouillon
250 gram
champignons
1 grote
hele kip, of
voldoende
water, tot kip onderstaat
mespunt
gedroogde tijm, tussen je vingers fijngemalen
1 el
verse, fijngesnipperde peterselie
1 zak
baby worteltjes, in dikke plakjes gesneden
1 grote
ui, grof gesnipperd
3 stelen
bleekselderij, in dunne plakjes
150 gram
eiernoedels

Op sommige dagen gaat er niets boven een hartverwarmende soep. Deze kippe-noedelsoep voldoet ruimschoots aan die wens.

Инструкции

1

Was de kip van binnen en buiten en verwijder alle resten van ingewanden en onregelmatigheden. Doe de kip in een pan en vul hem met water tot de kip onder staat met een centimeter of 2 extra. Doe de laurierbladen erbij. Breng aan de kook en schep het schuim dat ontstaat er met een grote lepel af en gooi het weg. Zet het vuur iets lager en laat het een half uurtje koken, draai de kip halverwege de kooktijd voorzichtig om.

2

Haal de kip voorzichtig uit de bouillon en leg hem op een schaal en laat hem afkoelen tot hij niet meer te heet is om aan te pakken.

3

Haal 5 glazen (ruim een liter) van de bouillon uit de pan en doe het in een andere pan. De rest van de bouillon gebruik je niet (kun je invriezen voor later gebruik). Terwijl de kip afkoelt, doe je alle overige ingrediënten, met uitzondering van de noedels, in de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten koken om de groenten de kans te geven gaar te worden.

4

Voeg nu de noedels toe. Roer voorzichtig en breng de soep weer aan de kook. Draai het vuur weer wat lager en laat het nog 5 minuten pruttelen.

5

Haal ondertussen het vlees van de kip en doe het bij de soep. Vel en vet voeg je niet toe. Voeg indien nodig nog extra bouillon toe. Laat nog even doorkoken tot de kip warm is en de noedels gaar zijn. Roer niet te vaak, dan breken de noedels. Proef een sliertje noedel om te controleren of het gaar is en of de smaak goed is.

6

Gebruik je kipfilet in plaats van hele kip, dan blijft het proces hetzelfde, alleen kook je de filets in 20 minuten gaar.

Отзывы
Пока нет комментариев.